Νέα ένταση στις Καστανιές- Δακρυγόνα από Τούρκους αστυνομικούς προς την ελληνική πλευρά

Επανήλθε και σήμερα η ένταση στην ουδέτερη ζώνη στις Καστανιές, όπου εδώ και μια εβδομάδα τα επεισόδια κατά μήκος του φράκτη συνεχίζονται ενώ πλήθος προσφύγων και μεταναστών παραμένει πίσω από τα συρματοπλέγματα.

Πριν λίγο μεγάλο όγκο δακρυγόνων και καπνογόνων εκτόξευσαν άνδρες των τουρκικών δυνάμεων από την άλλη πλευρά της συνοριογραμμής προς τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς. Το ίδιο έγινε νωρίτερα το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χθες είχαν οξυνθεί πάλι τα πνεύματα με ρίψη χημικών από Τούρκους αστυνομικούς, ενώ κυβερνητικές πηγές ότι έβαζαν μόνοι τους φωτιές από την τουρκική πλευρά όπου ξέσπασαν μικρές εστίες φωτιάς.

Τούρκοι ένστολοι φανερά ετοιμάζονται και τοποθετούνται λίγο πριν αρχίσει η ρίψη
«Εφ.Συν.»/Αντώνης Τελόπουλος

Πηγές της κυβέρνησης ανακοίνωσαν επίσης ότι περίπου 2.867 απόπειρες εισόδου εμποδίστηκαν από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου, και συνελήφθησαν 8 άτομα. Επτά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

Σημειώνεται ότι βίντεο που κυκλοφόρησε από χθες στο διαδίκτυο φέρεται να δείχνει Τούρκους στρατιωτικούς να ξυλοκοπούν πρόσφυγες και μετανάστες στις Καστανιές για να μην επιστρέψουν στην ενδοχώρα της γείτονος και να τους κρατήσουν στα σύνορα.   

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί